fbpx

Oväntade knepet som ska lyfta Rozzells försvar

Foto: Johan Sandström

Jakten på seriesegern fortsätter för BC Luleå.
Då tar Brandon Rozzell till ett nytt knep för att höja sig i försvarsspelet.
”Jag tror att jag ska använda dem i morgon (måndag)”, säger Rozzell.

Bara fyra matcher återstår av grundserien för serieledande BC Luleå.

Men för att sluta högst upp i tabellen kan det krävas att vinna samtliga fyra återstående matcher.

Under måndagen kommer Nässjö Basket till Norrbotten. Och enligt Brandon Rozzell måste Luleålaget fokusera på sig självt.

”Vi måste vara det bästa BC Luleå-laget som vi kan vara. Det har varit upp och ned den här säsongen men nu är det den delen då vi måste vara som bäst. Vi kan inte ta lätt på Nässjö utan vi måste komma ut förberedda och spela hårt”, säger Brandon Rozzell.

Rozzell har tidigare under säsongen haft problem med halkiga skor. Därför tar han nu till ett nytt och oväntat knep för att få fäste på golvet: Han har nämligen börjat träna med handbollsskor.

”Jag har nya skor från min vän ’Eddie’ (Eduardo Carrazana). Jag är den första basketspelaren som använder handbollskor och jag tror att jag ska använda dem i morgon (måndag). De är ganska sköna och har bra fäste på golvet. Jag gillar dem verkligen och förhoppningsvis blir jag sponsrad av Kempa nu (skratt)”, säger Rozzell.

Idén fick han, som skrivet ovan, från BC Luleås team manager Eduardo Carrazana. Rozzell har ännu inte använt sina Kempa-skor på match.

Men hemmamötet mot Nässjö kan bli premiären.

”Vi var på bortamatch och skorna som jag använde gjorde att jag halkade hela tiden. Jag skyllde på dem för mitt försvarsspel. Jag kunde inte spela försvar för att mina skor var för halkiga. ’Eddie’ kom in med ett par handbollsskor till omklädningsrummet förra veckan och jag gillade dem”, säger han.

Du såg ut att hoppa bra i dem på träningen.
”Ja, ja, jag hoppar bra i alla skor. Utan skor, i sandaler. Nej, jag skojar bara. Men jag gillar dem”.

Då väntar vi oss riktigt bra försvarsspel av dig framöver.
”Jag hoppas det (skratt). Jag kan inte garantera något i försvar men jag ska göra mitt bästa. Jag ser fram emot det”.

Matchen börjar klockan 19:04 och spelas i Luleå Energi Arena. Ni som inte har möjlighet att närvara kan se den via webb-tv på SBLplay.se.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77