fbpx

Planen: Använda snabbhet – mot snabbhet

Foto: Johan Sandström

I morgon, fredag, ställs BC Luleå mot Uppsala Basket på bortaplan.
Adam Rönnqvist väntar sig en kamp mellan två löpstarka lag – där Luleå ska vara snabbast.
”Det passar oss”, säger han.

 

Efter tisdagens hemmaseger mot Norrköping Dolphins vill BC Luleå inleda en segersvit.

Men för att det ska bli verklighet måste man besegra Uppsala Basket borta under fredagen. BC Luleå och Uppsala möttes i semifinal i fjol där det förstnämnda gänget lyckades ta sig till final och senare vinna SM-guld.

Nu har Kevin Gaines (tränare) mannar inlett säsongen med en förlust mot Borås och en vinst mot Umeå.

”Det ska bli kul att åka ner till Uppsala. Uppsala är alltid ett tufft gäng, det är tufft att spela där och de har bra publik. Det kommer bli tufft men kul. Vi är fortfarande revanschsugna efter bortaförlusten mot Södertälje”, säger Adam Rönnqvist.

Det är en minst sagt speciell upplaga av Uppsala som BC Luleå möter. Framför allt på grund av att lagets längste spelare, Tobias Skyttevall, ”bara” är 196 centimeter lång.

I Luleå finns större kroppar som Brice Massamba (208), Yannick Anzuluni (205) och Tom Lidén (202). Trots det vill BC Luleå vara snabbare än sin motståndare.

”De kommer vilja springa och vi gillar att springa. Det kommer att bli en snabb match där båda lagen gillar att springa upp och ned. Men det passar oss”, säger Rönnqvist.

Anton Kobylak-Berglund är fortsatt inte spelklar på grund av en handskada. Denzel Andersson stukade foten senast mot Norrköping och det är osäkert om han spelar.

Matchen börjar klockan 19.04 och spelas i IFU Arena.

BC LuleåUppsala Basket

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77