Planen: Så ska BC Luleå komma tillbaka på vinnarspåret

Så ska BC Luleå komma tillbaka på vinnarspåret igen.
Genom en tuff och energifylld start mot Köping Stars.
”Vi vill bara komma ut och vinna och spela på rätt sätt”, säger guarden Quinton Upshur.

BC Luleå ligger på andra plats i tabellen i SBL herr.

Man har vunnit fem matcher och förlorat två. Men faktum är att två av tre hemmamatcher har slutat med förlust.

Visserligen mot två topptippade lag i form av Borås Basket och Södertälje Kings. Fast BC Luleå vill så klart aldrig förlora hemmamatcher.

”Det är väldigt tufft. Man vill aldrig förlora på hemmaplan och att vi redan förlorat två suger ganska mycket – men det händer. Förhoppningsvis studsar vi tillbaka i morgon (tisdag)”, säger guarden Quinton Upshur.

Under tisdagen är det dags för hemmamatch igen när uppstickaren Köping Stars kommer på besök.

Köping är tabellgranne till BC Luleå och ligger för nuvarande trea i tabellen med bara en förlust hittills. Luleålaget är förberett på en tuff fight mot det gästande gänget.

”Det kommer att bli en tuff match. Men det är bra att komma ut inför hemmafansen och försöka vinna. De senaste två hemmamatcherna har vi förlorat. Vi ska göra allt vi kan för att ta en viktig seger”, säger Upshur.

Vad vet du om Köping?
”Det är ett bra lag. De har många duktiga spelare som spelar bra tillsammans. En grupp med bra självförtroende. Det blir en svår utmaning och det gäller att vi är redo direkt från start”.

Vägen till seger ska gå genom en stark start. Quinton Upshur menar att BC Luleå inte inlett nog aggressivt i de två förlusterna på hemmaplan.

”Vi vill bara komma ut och vinna och spela på rätt sätt. De senaste matcherna har vi inte kommit ut nog hårt i början, grävt oss själva en grop och försökt jobba ikapp sen. Så kan det inte se ut mot Köping”, säger han.

I BC Luleå saknas Pelle Larsson som för närvarande befinner sig i USA på collegebesök. Brandon Rozzells medverkan är osäker på grund av ögonskadan som han ådrog sig mot Södertälje Kings.

Uppkast sker som vanligt klockan 19:04 i Luleå Energi Arena. Ni kan även se matchen på webb-tv via SBLplay.se.

OBS! Tisdagens hemmamatch mot Köping Stars är också ”Säsongskortens dag”. Det innebär att du som har säsongskort hos BC Luleå kan bjuda med en kompis – helt gratis.

Visa ditt säsongskort i biljettkassan från klockan 17:00 under matchdagen så har du rätt att hämta ut en onumrerad biljett.

Erbjudandet gäller endast matchen mot Köping Stars tisdagen 29 oktober. Samtliga biljetter som hämtas ut är onumrerade.

Inför matchKöping StarsQuinton Upshur

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77