Premiär med ett riktigt norrderby

Nykomlingen Umeå BSKT besöker Luleå och ställs mot LF Basket på lagets hemmaplan i Luleå Energi arena. Det är en utmaning för bägge lagen. Umeå ska slå ur underläge i en av basketsveriges högborgar och maktpalats. För LF Basket gäller det att visa att vi verkligen vill tillbaka till den absoluta toppen i Sverige.

Jesper Gustavsson, headcoach i Umeå BSKT är basketfostrad i ”Byn”, Sunderbyn utanför Luleå och är med sina 27 år (fyller 28 år 14 oktober) Basketligans yngste headcoach genom tiderna. Jesper har fått en smakstart med sitt Umeå när de vann sin premiärmatch.

”-Det är en utmaning och det känns annorlunda och speciellt att komma upp till min hemstad och coacha i Basketligan mot LF Basket. Det är en riktig upplevelse att få komma in i Luleå Energi Arena och ställas mot en av de stora dominanterna i svensk herrbasket.

-Vi kommer med fullt lag och är beredda på en tuff match. Vi har behållit våra division 1 spelare från i fjol och adderat spetskompetens i Omar Krayem på bakplan och Germaine Jordan närmare korgarna. Bägge killarna gjorde en riktigt bra match i premiären mot Jämtland.

-Nu mot LF gäller det att få kontroll på tempot och försöka få LF att inte få utnyttja sin snabbhet och vilja att hålla ett mycket högt tempo. Om LF kommer i kontroll av matchen och får spela på sina villkor med högt tempo kommer vi att få det tungt och måste jobba oerhört hårt för att kunna vara med i matchen.

-Men det ska bli väldigt kul att få komma upp till Luleå och spela mot LF. Vi kommer att träna hemma i Umeå på förmiddagen i morgon för att sedan åka mot Luleå efter lunch och beräknar att landa till arenan vid 16.00.”
Peter Öqvist, headcoach i LF Basket:

”-Vi har jobbat med att skapa kontinuitet. Vi har sett till att rekrytera spelare som redan kan mitt spelsystem, där vår ena lagkapten Alex Wesby är en kulturbärare av just detta. Dessutom har vi behållit många av våra lokala Luleåtalanger.

-Redan nu tycker jag mig se att årets lag spelar för varandra, är starka och spelskickliga. Vi är ruggigt taggade på att gå igång. Den här säsongen är ambitionen att bjuda er på basket när den är som allra bäst – snabb och underhållande.”

LF Basket kommer till spel med fullt lag förutom Samir Ali. Jaraun Burrows som fick en förmodad lättare hjärnskakning efter bilolyckan i Belgien har tränat för fullt i dagarna och spelar i morgon.

Nu startar det –Basketligan 2014/15! Kom och heja på oss!

Välkomna till Luleå Energi Arena, fredag 3 oktober, uppkast 19.04.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77