Premiärdags mot Wetterbygden: ”Det kittlar extra nu när showen startar”

Äntligen är premiären av SBL herr 2019/2020 här.
BC Luleå öppnar i en tuff hemmamatch mot ett hårdsatsande Wetterbygden Stars.
”Det kittlar extra nu när showen startar”, säger tränaren Peter Öqvist.

Fredagen 27 september är en lång väntan över.

Äntligen är det dags för SBL herr-basket i Luleå Energi Arena igen när BC Luleå tar emot Wetterbygden Stars i hemmapremiären.

”Främst bara att det ska bli ruggigt kul att gå igång. Vi har haft en lång sommar med mycket gnugg i hallen, lite försäsong och Svenska Cupen. Men det kittlar extra nu när showen startar och att få göra det på hemmaplan är fantastiskt. Det ska bli riktigt, riktigt roligt att släppa ut det här gänget”, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Luleålagets försäsong och inledande spel i Svenska Cupen har varit framgångsrikt. Hittills har BC Luleå vunnit alla sina matcher och visat upp ett fartfyllt offensivt spel som lovar gott inför fredagen.

Men tränare Peter Öqvist väljer, precis som vanligt, att fokusera på prestationen i premiärmatchen.

”Vi sätter fokus på processmålen helt enkelt så det är prestationen jag tittar på. Jag förväntar mig att vi kommer ut med rätt defensiva intensitet och rätt energi. Jag förväntar mig att vi kommer ut med stort fokus defensivt och följer den ’gameplan’ vi har för hur vi ska hantera Wetterbygden”, säger Öqvist.

Han fortsätter:

”Jag förväntar mig också att det inte är super-, super-100-procentigt tight i och med att det är premiär. Jag vet att vi är i början av en resa. Men vi vet också vad som kommer krävas defensivt av oss”.

Offensivt har BC Luleå klickat bra redan under försäsongen.

En stor del av det kan förstås tillskrivas kontinuiteten med det svenska materialet samt att två nygamla amerikaner återvänt – Quinton Upshur och Brandon Rozzell.

”Offensivt förväntar jag mig att identiteten sitter och att vi försöker få matchen dit vi vill ha den. Att vi går och är effektiva i vårt sätt att utnyttja ’mismatches’ och luckorna vi kan hitta i ett motståndarlag”, säger han.

Motståndaren Wetterbygden Stars satsar hårt inför säsongen 2019/2020. Man har bland annat värvat Luleåsonen Adam Rönnqvist samt tre vassa amerikaner i form av Ty Sabin, Moussa Kone och Calvin Hermanson.

Det är alltså en tuff uppgift som väntar direkt i premiären för BC Luleå.

”Fin satsning! De vill ta nästa steg. Wetterbygden har haft kontinuitet med coach Balibrea och en svensk stomme under ett par år. De gjorde ett jättebra första år i ligan i fjol. Nu har de anpassat sig och har ett lite mindre och mobilare lag jämfört med i fjol vilket passar den svenska ligan”.

Uppkast sker, precis som vanligt, klockan 19:04 i Luleå Energi Arena.

Ni som inte kan vara på plats har möjlighet att följa matchen via webb-tv på SBLplay.se.

Inför matchPeter ÖqvistWetterbygden Stars

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77