Presskonferens BC Luleå – Eco Örebro

EcoÖrebros coach, Fotios Iaonnidis, var ödmjuk efter förlusten mot BC Luleå: ”Luleå spelade väl, de kontrollerade sina turnovers. Vi hade många turnovers och vi kan inte vinna en match med så många. De hade energi, de var bättre, de sprang bättre. De förtjänade att vinna matchen.”

Iaonnidis valde att redan nu vända sig till matchen nästa vecka mot Malbas hemma. ”Vi måste vinna den matchen”, säger han. Men vad kan laget då ta med sig från matchen mot BC? Iaonnidis lyfter fram en positiv aspekt: Justin Baker, ny amerikan som debuterade mot Nässjö för en vecka sedan. ”Han var bra idag”, säger Iaonnidis, ”men han kan spela bättre.” Iaonnidis återkom till alla turnovers, framförallt från nyckelspelare, vilket bekymrade honom. Det måste bli bättre framöver, menade han.

I övrigt så drogs EcoÖrebros Jordan Peltier med en lättare fotskada under matchen, vilket påverkade tempot en del enligt Iaonnidis.

BC Luleås coach Peter Öqvist var mer betydligt mer positiv: ”Bra match. Jag tycker vi studsar tillbaka på ett bra sätt. Vad gäller organisation, fokus, så är det en bra insats. Vi har huvudena med oss. Det är ganska bra kvalitet på grejerna vi gör. Vi hittar bra skott. Defensivt tycker jag vi gör det bra över 40 minuter. Returtagningsmässigt också.”

Skillnader mellan första och andra halvlek? ”Första halvan får vi inte riktigt det tryck vi vill ha i anfallet” menar Öqvist. ”Vi blir lite statiska, lite mycket studsande. Ser mycket bättre ut i andra halvlek och där i tredje quartern då vi får upprepade stopp, då hamnar vi verkligen på rulle och gör det riktigt, riktigt bra.”

Samtliga BC:s spelare var på banan ikväll. Coach Öqvist igen: ”Jag är glad att det är många som får visa upp sig där ute i kväll. Jag är inte glad att vi skjuter 23% från trepoängslinjen, men vi vinner på en dålig skytteafton och det är precis vad vi behöver för det är där vi har vacklat litegrann. När skotten inte har gått i så har vi låtit det påverka försvaret och returtagningen. Vi var mycket stabilare idag.”

 

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77