Rozzell frälste BC Luleå i slutsekunderna – igen

Tufft, tätt och en hård fight under korgarna mot storväxta Jämtland Basket.
Då gjorde Brandon Rozzell det han är bäst på – avgöra matcher.
”Jag älskar bara de ögonblicken”, säger han efter vinsten med 89-86.

Inför matchen mot Jämtland Basket var det solklart vad det skulle handla om för BC Luleå:

Att kunna freda sin egen korg i returtagningen.

Och att lyckas defensivt mot motståndarens stora spelare.

Efter 40 minuters spel hade Luleålaget förlorat returtagningen med 30-42 – men vunnit matchen med 89-86.

”Det är ett bra lag vi möter som också är stort. Då blir det alltid tufft för oss i returtagningen. Men vi är ett brett lag så många steppade upp när vi fick foulproblem. Denzel satte ett jätteviktigt från toppen. Vi måste bara fortsätta i kriga i matcher som dessa och fortsätta att vinna”, säger Brandon Rozzell.

Han fortsätter:

”Eftersom de är ett stort lag så var returtagning och försvar under korgen viktigt för oss. Jag tycker att vi gjorde ett bra jobb trots att vi fick foulproblem. Shout out till de stora spelarna i vårt lag och alla som hjälpte till”.

Jämtland Basket inledde bäst genom en tidig trepoängare från Thomas Massamba.

Men BC Luleå replikerade snabbt och kunde koppla ett minigrepp via ledning med 29-21 efter första perioden.

Peter Öqvists mannar behöll det övertaget under hela matchen. Men Jämtland kom ikapp och det krävdes, som så många gånger förut, några stora spel i slutsekunderna från Brandon Rozzell för att BC Luleå skulle kunna stänga tillställningen.

Med 28 sekunder kvar att spela satte han ett tufft halvdistansskott efter ett inkastspel. Det innebar ledning med 86-83 för Luleålaget och gjorde att man kunde hålla undan och vinna.

”Det handlade om att få stopp i försvar i slutet av matchen. Vi höll dem på 86 poäng och ett lag som Jämtland, som är kända för att göra mycket poäng, så är det riktigt bra”, säger Rozzell.

Vad säger du om ditt skott i slutet?
”Jag älskar bara de ögonblicken. Jag vet att bollen kommer till mig och motståndarna vet det också. Jag tror bara på mig själv och om jag inte får ett skottläge så litar jag på mina lagkamrater. Det är en win-win-situation”.

Brandon Rozzell slutade på mäktiga 30 poäng och 6 assist i vinsten. Denzel Andersson utsågs till matchens lirare i hemmalaget när han svarade för 8 poäng och 12 returer.

Matchfakta

BC Luleå–Jämtland Basket 89–86
(29–21, 17–19, 20–18, 23–28)

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 30, Quinton Upshur 12, Axel Nordström 12, Daniel Hansson 9, Tim Kearney 9, Denzel Andersson 8, Pelle Larsson 4, Brice Massamba 4, Daniel Eliasson.

Poänggörare, Jämtland Basket: Wayne Martin 20, Justin Gordon 19, Jordan Semple 17, Thomas Massamba 11, RT Guinn 10, Steven Haney 9.

Publik: 1 803.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Brandon RozzellJämtland BasketMatch

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77