Rozzell frälste BC Luleå i tuffa bortamatchen

Nässjö Basket på bortaplan blev precis lika svårt som väntat.
Då klev guarden Brandon Rozzell fram ännu en gång och frälste BC Luleå.
”Försvaret hjälpte oss att vinna den här matchen”, säger han efter segern med 83-77.

BC Luleå befinner sig just nu på en roadtrip med två bortamatcher.

Den första spelades under tisdagskvällen mot Nässjö Basket. Och den andra på fredag mot Jämtland Basket.

Mötet med Nässjö var på förhand en knepig uppgift i svårspelade Nässjö Sporthall – och precis så blev det.

Hemmalaget öppnade bäst och ledde med 20-12 med ungefär tre minuter kvar av den första perioden.

”Det var en tuff match, absolut. Nässjö är ett svårt ställe att spela i. De försökte dra ned på tempot men vi hade några gånger då vi kom igång och fick springa. Det gav oss en bra ledning att stå på. Vi gjorde det bra defensivt och höll dem under 80 poäng vilket var ett mål vi hade satt upp. Försvaret hjälpte oss att vinna den här matchen”, säger Brandon Rozzell.

Sedan lossnade det för BC Luleå.

Man kom igång med de snabba uppspelen och fick stopp i defensiven vilket gjorde att Luleålaget kom tillbaka i matchen igen.

Men det hela skulle ändå komma att avgöras i den fjärde periodens avslutande minuter.

Med mindre än två minuter kvar lyckades Axel Nordström muskla i en layup under korgen som gav BC Luleå ledningen med 73-69. Det följdes upp av en tuff floater från Brandon Rozzell samt en trepoängare av Quinton Upshur som stängde matchen.

BC Luleå kunde slutligen stå som segrare med 83-77.

”Vi tog några dåliga fouler som gjorde att de fick skjuta straffkast. Offensivt fastnade vi lite. Men vi tog rätt beslut vid rätt tidpunkter i slutet av matchen. Olika spelare steppade upp. Det säger mycket om vårt lag att vem som helst av oss kan kliva fram när det behövs”, säger Rozzell.

Guarden Brandon Rozzell var onekligen en av de stora segerorganisatörerna i Luleålaget. Han svarade för den mäktiga statistikraden 30 poäng samt 8 returer.

”Jag spelade helt okej. Mina lagkamrater litar på mig att leverera när vårt anfall inte riktigt fungerar. Några av de skotten som jag tog satt i dag. Men jag ger mycket ’cred’ till mina lagkamrater som passar mig när jag är öppen och litar på att jag sätter de skotten”, säger han.

Nu reser BC Luleå till Östersund för nästa bortamatch. Den spelas alltså på fredag mot Jämtland Basket.

”Två bortamatcher på rad med långa resor. Det kommer definitivt att bli tufft. Fredag kväll i Östersund och säkert mycket publik på matchen. De har fått en svår start på säsongen så vi vet att Jämtland kommer vara hungriga”.

Matchfakta

Nässjö Basket–BC Luleå 77–83
(20–23, 21–23, 14–18, 22–19)

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 30, Quinton Upshur 20, Axel Nordström 17, LaRon Smith 10, Anton Kobylak-Berglund 6.

Poänggörare, Nässjö Basket: Nicholas Russell 19, Franklin Williams 14, Dartaye Ruffin 12, Daniel Johansson 11, Mathias Christensen 8, Abdou Medjedoub 4, Jonas Russom 4, Lucien Christofis 3, Karim Wazzi 2.

Brandon RozzellMatchNässjö Basket

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77