Rozzell ledde BC Luleå till mirakulös vändning

En bedrövlig start och underläge med 22 poäng mot Jämtland Basket.
Men i den fjärde perioden tog Brandon Rozzell över, ledde BC Luleå till förlängning – och sedan seger med 98-95.
”En stor, stor eloge till fansen i den här arenan”, säger Rozzell.

BC Luleås hemmamöte med Jämtland Basket började inte alls som man ville.

Östersundslaget tog kommandot tidigt och BC Luleå hade svårt att få något flyt offensivt. Det gjorde att hemmagänget gick till halvtidsvila med ett underläge med 38-49.

”Det var en kamp. Vi hade det tufft i första halvleken och tredje perioden men… En stor, stor eloge till fansen i den här arenan. Atmosfären var otrolig och gav oss massor av energi och hopp. Stort tack till publiken som gav oss boosten som krävdes för att vinna”, säger Brandon Rozzell.

Men under den andra halvleken var BC Luleå som pånyttfött. Ja, åtminstone i den fjärde perioden.

Som mest låg man under med 22 poäng i matchen mot Jämtland Basket. Men när Brandon Rozzell och hans lagkamrater inledde en mirakulös upphämtning i period fyra krympte underläget snabbt.

Till slut satte Rozzell en trepoängare i fjärde periodens sista sekund som tog matchen till förlängning.

I förlängningen fortsatte den amerikanske guarden att ösa i poäng och ledde sitt lag till seger med 98-95.

”Vi fick en del stopp. När det blev högljutt i arenan gav det oss mer energi i försvaret. Vi fick några stopp, steals och började springa. Vi trodde på varandra och satte viktiga skott”, säger Rozzell.

Vad säger du om din egen insats?
”Om jag ska vara ärlig så kände jag att jag borde satt de två första skotten. Jag var lite tuff mot mig själv och när Thomas Massamba missade ett viktigt straffkast så visste jag att jag skulle få en ny chans. ’Q’ (Quinton Upshur) tog returen och gav den till mig. Jag behövde bara en öppning och när jag fick det och bollen släppte mina händer så visste jag att den skulle gå i”.

Han fortsätter:

”Jag tror på mig själv, mina lagkamrater och hela arenan tror på mig. När du har det så kan ingenting stoppa dig så jag visste att den skulle gå i”.

Hur kommer det sig att du ofta kliver fram i slutet av matcher?
”I första halvlek behövde jag vänja mig vid att spela utan en av de bästa stora spelarna i ligan – Denzel Andersson. Han ser till att jag blir öppen ofta, öppnar upp golvet för alla spelare. Det var annorlunda och det var nog första gången någonsin jag spelade utan honom”.

Brandon Rozzell igen:

”I andra halvlek sänkte jag axlarna och var bara mig själv. Jag var mer aggressiv och mer självisk på ett bra sätt. Jag lever för sådana där ögonblick. Jag älskar motgångarna, strulet och jobbet som krävs för att få en seger på det sättet. Jag såg till att jag hamnade i en annan sinnesstämning och fixade en seger”.

Brandon Rozzell blev slutligen poängbäst i BC Luleå med 32. Han svarade även för 5 returer och 7 assist.

Även Quinton Upshur drog ett tungt lass när han stoppade i 27 poäng och rev ned 12 returer.

”Det är stort. Killar som Axel (Nordström), som haft det tufft tidigare, kom igång nu. Han satte några tuffa skott och var sig själv. Det är viktigt för oss i framtiden. Pelle Larsson, Daniel Hansson och ’Q’ (Quinton Upshur) kom igång. Stor eloge till mina lagkamrater i dag som steppade upp och gjorde det riktigt bra”.

BC Luleå kom till spel utan två nyckelpjäser: Denzel Andersson och Austin Burgett.

Innan uppkast togs beslutet att Denzel Andersson inte skulle delta på grund av en fotskada. Nye amerikanen Austin Burgett är ännu inte spelklar för sitt nya lag.

Matchfakta

BC Luleå–Jämtland Basket 98–95
(17–25, 21–24, 15–23, 32–13, 13–10)

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 32, Quinton Upshur 27, Axel Nordström 15, Pelle Larsson 8, Tim Kearney 6, Daniel Hansson 5, Daniel Eliasson 3, Brice Massamba 2.

Poänggörare, Jämtland Basket: Justin Gordon 24, Steven Haney 21, R.T. Guinn 17, Jordan Semple 11, Davon Bell 9, Thomas Massamba 7, Max Tandberg Vall 4, Toomas Raadik 2.

Publik: 1 647.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Brandon RozzellJämtland BasketMatch

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77