fbpx

Rozzells hyllning efter magiska insatsen mot Djurgården

Brandon Rozzell slog personligt poängrekord – och sänkte Djurgården Basket med 97-83.
Efter det skickade han en hyllning till sina lagkamrater och BC Luleå.
”Jag spelar med en fantastisk grupp killar”, säger han.

Efter nästan fyra minuters spel i den första perioden gjorde Brandon Rozzell sina första poäng i matchen.

En trepoängare som blev starten på en historisk insats i Luleå Energi Arena.

BC Luleå och Rozzell tog en tidig ledning i fredagens hemmamatch mot Djurgården Basket. Efter tio spelade minuter ledde man med 27-24 och när lagen gick till halvtidsvila hade den utökats till 55-43.

”Det var en laginsats. Jag tycker att vi fick en bra start på första halvleken, hade en bra ledning när vi gick till halvtid och i tredje perioden klev vi på gasen ytterligare. De kämpade sig tillbaka men vi höll undan och kunde vinna”, säger Brandon Rozzell.

Den andra halvleken böljade en aning. Men BC Luleå hade för det mesta kontroll på situationen och vann efter fyra perioder med ganska bekväma 97-83.

Det innebär att Luleålaget nu har sex raka segrar i SBL herr och dessutom toppar tabellen.

”Först och främst så är jag glad att vi vann matchen. Det var viktigt att vi fortsatte köra och behåller vår rytm. De två matcherna innan denna har varit tuffa och det var tufft i dag igen. Men vi lyckades vinna så det är jag mest glad över”, säger Rozzell.

Men matchens stora hjälte och snackis blev den 30-årige guarden Brandon Rozzell. Han kontrollerade tillställningen från första minuten och stod för en magisk insats mot Djurgården.

I den andra halvleken tog han fullkomligt över matchen och hans slutfacit blev 44 poäng och 5 returer.

”När skotten sitter så känns det bra. Jag spelar med en fantastisk grupp killar som vet när jag hittat min rytm och letar efter mig då. De vet var jag vill ha bollen, vilka screens som ska sättas och när jag ska ha isolerade ytor”, säger han.

Efter sin imponerande uppvisning passade Brandon Rozzell också på att hylla sina lagkamrater, fansen och BC Luleå som klubb.

”Ett stort tack till mina lagkamrater och fansen vars energi jag verkligen kände när jag blev het. Ett stort tack till alla andra också. Jag är bara glad att göra mitt personbästa i min favoritklubb av alla jag spelat i och framför dessa fans”.

Nästa match väntar redan på måndag då BC Luleå spelar på hemmaplan igen. Formstarka Norrköping Dolphins kommer på besök och det innebär ännu en tuff utmaning för Luleålaget.

”Vi måste fortsätta på det här sättet. Vi har ett tufft schema framför oss och det kommer inte att bli enklare. Vi måste fortsätta att vara fokuserade och hålla oss inom vårt system så kommer det att gå bra”.

Matchfakta

BC Luleå–Djurgården Basket 97–83
(27–24, 28–19, 23–14, 19–26)

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 44, Quinton Upshur 21, Daniel Hansson 10, Axel Nordström 10, Denzel Andersson 7, Tim Kearney 3, Daniel Eliasson 2.

Poänggörare, Djurgården Basket: Derrick Wilson 21, Jeremiah Ingram 21, Charles Barton Jr 13, Bryan Alberts 12, Lazar Radosavljevic 12, Adam Ramstedt 2, Obinna Oleka 2.

Publik: 1 605.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Brandon RozzellDjurgården BasketMatch

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77