Så ska BC Luleå få fler pojkar att spela basket

Här är BC Luleås senaste projekt – för att få fler killar att spela basket.
En Easy Basket Cup för killar födda 2008 och 2009.
”Hela föreningen ska vara involverad”, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Söndagen 17 mars kommer alltså BC Luleå att arrangera en Easy Basket Cup i Luleå Energi Arena.

Målsättningen är att alla deltagande lag ska få två matcher. Både spelare och ledare från BC Luleås A-lag kommer att finnas på plats under hela dagen för att inspirera, hjälpa till runt matcherna – och självklart skriva autografer.

”Hela föreningen ska vara involverad. Allt ifrån våra spelare till coacherna och killarna som spelar i vårt utvecklingslag. Slår det här väl ut så är målsättningen för oss att göra det en gång per år”, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Just denna Easy Basket Cup riktar sig till pojkar födda 2008 och 2009.

Det är ett led i BC Luleås arbete för att få fler unga killar att spela basket i Luleå och Norrbotten.

”Självklart vill vi få fler pojkar intresserade för vår sport och att de börjar spela basket. Det är en av anledningarna. Vi tycker förstås att det är jätteviktigt att tjejer spelar basket också. Men som det ser ut nu är det betydligt färre killar som spelar basket i länet”, säger Mosesson.

Han fortsätter:

”Vi gör våra skolbesök kontinuerligt varje säsong – men det är inte bara inriktat på att få killar att spela basket. Där finns det fler aspekter, det sociala ansvaret exempelvis, som är viktiga”.

Cupen kommer att pågå från 08:30 till 15:00 i Luleå Energi Arena.

Live-restaurangen kommer att ha öppet för lunch under dagen med en anpassad matsedel för våra barn. 75 kronor för buffé med pasta och köttbullar eller något liknande.

Anmälan till BC Luleås Easy Basket Cup sker via mejl till lars.mikkelsson@bclulea.se.

Sista anmälningsdag är söndagen 10 mars.

Det här är Easy Basket

Easy Basket är namnet på Svenska Basketbollförbundets utbildningskoncept för barn. Det är kortfattat riktig basket – men med enklare regler för att alla ska kunna vara med i spelet och ha kul tillsammans.

Konceptet innebär bland annat en grundbasketutbildning anpassad efter barns fysiska och psykiska utveckling. Den skapar större utrymmme för spelarutveckling längre upp i åldrarna, ger på både kort och lång sikt fler utövare och större möjlighet att utveckla och behålla talangfulla spelare.

Poäng räknas inte under matcherna som spelas med fyra spelare på planen i vardera lag.

Klicka här för att läsa mer.

Lars MosessonSamarbete

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77