fbpx

Så ska BC Luleå säkra andra raka SM-guldet

Foto: Johan Sandström

BC Luleå vann en tuff match på hemmaplan under måndagen.
Nu har Luleålaget chansen att knipa sitt andra raka SM-guld.
”Vi måste ta med det spelet sista matchen”, säger forwarden Denzel Andersson.

Måndagens SM-final 5 slutade precis som BC Luleå hade önskat. En seger med 82-74 för Luleålaget och därmed hade man tagit ledningen med 3-2 i matcher i finalserien.

Under onsdagen spelas match 6 nere i Norrköpings hemmaborg Stadium Arena. Och då har BC Luleå chansen att vinna sitt andra raka SM-guld.

”En tuff match kommer det att bli. Som vi har märkt tidigare så har Norrköping varit bra på deras hemmaplan och vi har inte varit speciellt vassa. Vi måste ta det spelet vi hade i sista matchen och ta med det ner dit”, säger Denzel Andersson.

Vad i spelet måste ni ta med er?
”Vi flyttade bollen mycket, spelade hårt, fysiskt, kämpade hela tiden och gav inte upp på något sätt. Det måste vi ta med oss ner”.

I måndagens hemmamatch blev Denzel Andersson en av segerorganisatörerna för BC Luleå. Bland annat drog han i en viktig trepoängare i mitten av den fjärde perioden och stod för en mäktig block minuten senare.

Han var som vanligt en gigant i försvarsspelet när han under stora delar av matchen fick brottas med Norrköping Dolphins insidebjässe Joakim Kjellbom.

”Om man säger… Det var kul med basket i går (skratt). Inget mer säger jag”, säger han.

Tanken på att BC Luleå kan vinna sitt andra raka SM-guld under onsdagen (och klubbens totalt nionde) har inte Denzel Andersson lekt särskilt mycket med.

”Det vet jag inte (hur det skulle kännas). Det får vi se efter att vi har vunnit”.

Det är uppkast klockan 19:04 i Stadium Arena i Norrköping. Om du inte är på plats kan du självklart köpa hem matchen på SBLplay.se. Den kommer också att sändas gratis för prenumeranter på NSD.se och Kuriren.nu.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77