Så ska BC Luleå ta fjärde raka segern mot serieledaren

BC Luleå har slagit serieledande Södertälje Kings tre gånger under säsongen.
Här är planen för att det ska bli en fjärde i kväll.
”Det ger oss självförtroende”, säger guard/forwarden Tavarius Shine. 

Tidigare i veckan fick BC Luleå storstryk mot Borås Basket på bortaplan med 28 poäng.

Den matchen har Luleålaget varit tvunget att glömma fort – och fokusera på fredagens stora uppgift. Nämligen tabellettan Södertälje Kings på hemmaplan.

”Vi måste komma ut med energi och genomföra vår ’gameplan’. Hålla oss fokuserade och komma ut med energi – det är det stora målet för oss nu”, säger Tavarius Shine.

Hittills den här säsongen har BC Luleå och Södertälje Kings mötts tre gånger. Alla tre har slutat med segrar för Peter Öqvists mannar.

Under fredagen vill ett skadedrabbat BC Luleå förvandla den segersiffran till fyra. Och vägen till det går genom tufft försvarsspel.

”Det betyder inte jättemycket men det ger oss självförtroende. När man har slagit någon tre gånger så får det oss också att fokusera ännu mer. Det är ett av topplagen och de kommer att gå efter oss för att slå oss”, säger Shine.

Vad har varit nyckeln till seger mot Södertälje?
”Vi har spelat hårt och spelat bra försvar genom alla tre matcher. Det är den stora nyckeln för oss – att vi spelar bra försvar”, säger han.

I Södertälje finns det hur många hot som helst att hålla koll på. Storspelaren Toni Bizaca, landslagsmännen Martin Pahlmblad, Alexander Lindqvist, Adam Ramstedt och Jonathan Person. Ja, listan kan göras hur lång som helst.

Men BC Luleå går in med stor revanschlusta i laget efter tisdagens torsk mot Borås.

”Alltid. När vi förlorar så vill vi alltid ha revansch. Vi kommer att komma ut ännu hårdare i den kommande matchen än i den förra. Det är ännu en bounce back-match för oss”.

Earvin Morris är fortsatt långtidsskadad och kommer inte till spel. Brice Massamba rehabiliterar fortfarande en knäskada.

Inför matchSödertälje BBKTavarius Shine

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77