fbpx

Så ska BC Luleå ta revansch mot Wetterbygden

BC Luleå har revansch att utkräva mot Wetterbygden Stars.
I kväll ska försvarsspelet ge Luleålaget precis det.
”Det är otroligt viktigt för oss”, säger landslagsguarden Thomas Massamba.

I onsdags förlorade BC Luleå på sista skottet mot Norrköping Dolphins på hemmaplan.

Det bröt Luleålagets sex matcher långa vinstsvit.

”Vi spelade inte vårt spel till 100 procent. De följde sin gameplan och vi fick jaga hela matchen. De vann på en buzzer beater och det är alltid tufft att förlora hemma på en buzzer beater”, säger landslagsguarden Thomas Massamba.

Redan i kväll, fredag, är det dags för match igen. Närmare bestämt ett bortamöte med Wetterbygden Stars och en chans till revansch.

BC Luleå förlorade som bekant hemmapremiären mot just Wetterbygden och det har inte spelarna glömt.

”Det är otroligt viktigt för oss. Första förlusten vi hade den här säsongen kom mot dem. Det är dags för revansch och vi åker dit för att vinna”, säger Massamba.

Vägen till vinst ska gå genom försvarsspelet. Något som Thomas Massamba tyckte inte stämde när lagen möttes i Luleå Energi Arena i september.

Tre spelare att hålla koll på är guarden Joaquin Portugues, amerikanen C.J. Dunston och 216 centimeter långe centern Carl Engström.

”Man måste spela försvar. Det gjorde vi inte sist. Vi lät deras point guard sätta fem av nio treor och deras amerikan fick gå till korgen när han ville. Så vi måste spela försvar och vi kommer hamna i lägen där det blir en mot en. Sen måste vi också ’boxa ut’. Det har varit tufft för oss under säsongen att låta motståndarlagen ta många offensiva returer och det vinner man inga matcher på”.

Hur ska ni handskas med Carl Engström?
”Vi ska försöka få ut honom på golvet och springa. Carl är stor nära korgen och om vi ska lyckas höja tempot och ta ut honom på golvet så har vi en fördel”.

Forwarden Daniel Alexander saknas på grund av en meniskskada och kommer att opereras inom kort. Brice Massamba kommer fortsatt inte till spel efter sviterna av en hjärnskakning.

HÄR SE DU MATCHEN VIA WEBB-TV

Inför matchThomas MassambaWetterbygden Stars

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77