Shine glänste – i sin första slutspelsmatch någonsin

Tavarius Shine hade aldrig spelat en slutspelsmatch förut.
Då glänste han när BC Luleå besegrade Jämtland Basket i kvartsfinal ett.
”Det var verkligen roligt – särskilt för publiken”, säger Shine.

Ni har läst det förut. Inför kvartsfinal ett mellan BC Luleå och Jämtland Basket gick inte historien att blunda för.

Luleålaget hade 20 raka vinster mot Östersundsgänget – och hade inga planer på att den sviten skulle brytas.

Mötet i Luleå Energi Arena blev en fartfylld tillställning där BC Luleå hade en knapp ledning med 23-21 efter tio spelade minuter.

”Vi spelade hårt och fick uppenbarligen fler ’stops’ än dem. Det var vårt största mål inför matchen – att få så många ’stops’ som möjligt. Det var inte vår bästa insats men vi fick jobbet gjort i försvar”, säger Tavarius Shine.

Det blev en match som svängde rejält. BC Luleå ledde som mest med 14 poäng och gästande Jämtland som mest med sju.

Mycket tack vare imponerande trepoängsskytte från båda lagen. BC Luleå landade på 57 procent och Jämtland snäppet vassare 64.

Men när det hela skulle avgöras var det hemmalaget som behöll kylan bäst. Det ledde till att BC Luleå kunde vinna kvartsfinal ett med 97-92.

”Det var riktigt bra. Det är alltid skönt att ta den första matchen och särskilt eftersom det är mitt första slutspel. Det var verkligen roligt – särskilt för publiken”, säger Shine.

Precis som Tavarius Shine säger var det hans första slutspelsmatch i karriären – och som han levererade i den.

Han noterades för 24 poäng, fyra returer och fyra assist i segermatchen.

”Mina förväntningar var bara att komma ut och spela hårt. Jag visste att det skulle bli snabbt spel eftersom Jämtland inte använder sig av särskilt många spel. Det skulle bli mycket upp och ned. Jag var redo för det, kom ut aggressiv och spelade mitt spel”, säger han.

Hur känner du över din egen insats?
”Jag gjorde en ganska solid match. Jag var aggressiv hela matchen och det är min inställning att jag ska var det. Det är vad coach och mina lagkamrater säger till mig. När jag får bollen försöker jag vara så aggressiv jag kan”.

Kvartsfinalerna i SBL spelas i bäst av fem matcher. Den andra ronden väntar i Östersunds Sporthall under torsdagen 28 mars.

Uppkast sker klockan 20:04.

Matchfakta

BC Luleå–Jämtland Basket 97–92
(23–21, 20–21, 33–31, 21–19)

Poänggörare, BC Luleå: Corban Collins 27, Tavarius Shine 24, Thomas Massamba 15, Robert Gilchrist 13, Tim Kearney 8, Denzel Andersson 7, Daniel Hansson 3.

Poänggörare, Jämtland Basket: Adam Rönnqvist 24, Andrew Smith 18, Teyvon Myers 14, R.T. Guinn 13, Oliver Gehrke 10, Nicholas Paulos 6, Gustav Hansson 5, Evariste Shonganya 2.

Publik: 1 699.

Klicka för att se fullständig statistik.

Jämtland BasketMatchSlutspelTavarius Shine

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77