Sista hemmamatchen före jul – Nässjö gästar Luleå

Coach Peter Öqvist har stundvis varit mycket nöjd med det försvarsspel hans manskap har presterat, men så har det också funnits ordentliga dalar. När KFUM Nässjö kommer på besök på självaste Luciadagen gäller det att försvaret fungerar. Han vill inte se en upprepning av matchinledningen i lagens senaste möte.

Foto: Mattias Pettersson, BC Luleå

 

Sista hemmamatchen innan jul och den vill vi självfallet vinna. Lagen har mötts en gång tidigare denna säsong och då blev det Luleå som tog hem segern i ett bortamöte mot Nässjö i slutet av oktober. Vinsten satt ganska hårt åt, men efter att Nässjö gick till halvtidsvila med 46-36 i ryggen så kom Luleå ut och krossade motståndet i tredje perioden som vanns med 17 poäng, 5-22! Slutresultat 61-70 i Luleås favör.

Främsta aktörerna i Nässjö är centern Dartaye Ruffin med 13 poäng och 7 returer i matchsnitt samt guarden Karim Wazzi med 3 assists per match.

Coach Peter Öqvist inför hemmamötet med Nässjö:

-Bästa Luciafirandet i stan sker så klart i hallen med oss ikväll. Kvällens motståndare Nässjö kommer som vanligt att stå för ett tufft motstånd och vi behöver prestera på hög nivå för att nå en vinst. Främst behöver vi slipa på de detaljer som fällde oss senast nere i Borås och samtidigt fortsätta på inslagen väg med det som faktiskt fungerar riktigt bra för oss.

-Vår defensiva disciplin varierar ännu för mycket under matcherna, stundtals gör vi det riktigt vasst och stänger ner motståndet. Andra perioder gör vi mentala misstag och släpper för enkla skott, som senast visade sig bli ödesdigra. Samma sak gäller vårt anfall, under stora delar av matchen spelar vi riktigt bra lagspel men vi har lite för många anfall där vi inte gör det vi ska för att utnyttja motståndets svagheter och där vi tappar tålamodet.

-Kort sammanfattat behöver det här talangfulla, hjärtliga, hårt jobbande fajtergänget lite mer disciplin i spelet utan att tappa kreativitet och framåtanda. Däri ligger balansgången.

-Ikväll ställs vi mot ett talangfullt Nässjö där skytte och storlek och atletism i returtagningen är viktiga faktorer för oss att hantera. De har fem spelare som snittar poäng i dubbla siffror så det kommer inte räcka med att ta bort en spelare utan istället spela ett stabilt lagförsvar. Men med er högljudda hjälp tror jag vi försvarar hemmaplan och kan fira ännu en hemmavinst, den här gången med glögg och lussebullar! All-in!

BC Luleå hälsar publiken välkommen till en y basketfest i Luleå Energi Arena.

BC Luleå – KFUM Nässjö, tisdag 13 december 19.04.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77