fbpx

Sista pusselbiten på plats: ”Nu är det upp till mig”

Foto: Max Wiik

Engelsmannen Robert Gilchrists ankomst till Luleå gör truppen komplett.
Han ska bidra med hög energi, dunkar och försvarsspel.
”Jag ska göra vad jag kan för att få laget att vinna”, säger Gilchrist.

Måndagen 3 september 2018 är dagen då BC Luleå kan träna med fullt manskap för första gången säsongen 2018/2019.

Den 206 centimeter långe forwarden Robert Gilchrist kom till Luleå vid lunchtid och därmed blev truppen komplett.

”Jag är exalterad! Det blev en tidig och trevlig flygtur i morse och nu är jag redo att komma igång med träningen”, säger Robert Gilchrist.

Gilchrist ser, precis som övriga i laget, fram emot att komma igång med säsongen. Han kommer att bidra med lite av varje – men framför allt hög energi och ge BC Luleå en extra dimension i luftrummet.

”Jag är en explosiv kille med hög energi som kan springa på snabba uppspel, ta returer, blocka skott och även skjuta utifrån. I försvaret är jag en hög energi-spelare”, säger Gilchrist.

Robert Gilchrist, 27, har spelat i England, USA, Spanien, Grekland och Tyskland. Hans erfarenhet från de olika länderna ska hjälpa till att lyfta BC Luleå ytterligare.

”I alla dessa länder har det varit olika spel- och coachstiler. Jag har plockat upp erfarenhet från alla ställen jag varit på och det är vad jag kan tillföra laget nu”, säger han.

Vad är dina egna förväntningar?
”Jag ska göra vad jag kan för att få laget att vinna. Coachen har förklarat för mig hur laget ska spela och vad han förväntar sig av mig. Nu är det mitt jobb att se till att göra det”.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77