Sjätte gången gillt i Litauen för BC Luleå U19

För sjätte gången resten BC Luleå U19 till Litauen.
Det blev nio matcher, fyra segrar och en perfekt uppladdning inför kommande USM.
”Det var mycket utvecklande ”, säger tränarna Lasse och Joar Mikkelsson.

Ännu en gång reste BC Luleås U19-lag till Litauen för en halv veckas intensivt matchande och teambuilding.

Och precis som vanligt slutade det med succé.

Laget bodde i Litauens näst största stad, Kaunas, och spelade totalt nio matcher mot varierande motstånd under den gångna veckan. Facit blev fyra vinster och fem förluster för BC Luleå U19.

”Vid utvärdering med laget så tyckte killarna att det var mycket utvecklande. Det var lärorikt med matcher där alla var tvungna att spela på sin egen högsta nivå för att hänga med”, säger tränarna Joar och Lasse Mikkelsson.

De fortsätter:

”Det var många matcher och det blev lite tufft med orken på slutet då vi endast hade 14 spelare att tillgå. En skada (stukad fot) i första matchens slutsekund och en halsfluss reducerade oss från 16 spelbara till 14 redan första dagen”.

Några av de spelarna som utmärkte sig mest under resan var Linus Sundqvist, Måns Hassler och Elias Sohlman.

”De stack ut med sin tuffa inställning, aggressivitet på planen och hårda jobb i försvaret. De är verkliga energispelare som sprider positiv energi omkring sig både på och vid sidan av planen”.

Förutom nio egna matcher lyckades man klämma in ett Euroleague-möte mellan Zalgiris och Real Madrid.

Ett tungviktsmöte med över 15 000 åskådare på läktarna och fantastisk inramning som blev en av Litauen-resans absoluta höjdpunkter.

”Killarna såg hela resan som en teambuilding-aktivitet med en väldigt god stämning i laget och som ett mycket bra genrep inför USM om två veckor”.

Just Joar och Lasse Mikkelsson ingår inte i den vanliga tränarstaben för BC Luleås U19-lag. De fick rycka in när ordinarie coacher inte kunde följa med till Litauen.

”Från vår sida tackar vi för möjligheten att vi fick åka med och representera BC Luleå U17-19. Ett härligt gäng med unga spelare som alla har en lång basketresa framför sig. Ett gäng med ödmjukhet, vilja att lära sig och med en härlig positiv anda som gav många skratt under dessa fem dagar”, säger dem.

BC Luleå U19

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77