Stark defensiv gav BC Luleå sjunde raka segern

BC Luleå stängde igen i försvaret när det gällde som mest.
Då kunde Luleålaget besegra Norrköping Dolphins med 95-87 – och ta sjunde raka vinsten.
”Vi får njuta i kväll och sen är det tillbaka till jobbet i morgon igen”, säger Quinton Upshur.

Inför matchen visste BC Luleå att hemmamötet med Norrköping Dolphins skulle bli en tuff nöt att knäcka.

Det blev det också. Norrköping kom till match med fyra raka segrar och ett gott självförtroende i bagaget.

”Vi fokuserade på oss själva och ville komma ut och spela basket på ett bra sätt. Göra det vi vill göra och fortsätta att etablera vår identitet som lag inför resen av säsongen. Vi visste att vi skulle möta ett bra lag som hade fyra raka segrar”, säger BC Luleå-guarden Quinton Upshur.

Det blev en intensiv, fartfylld och energirik match lagen emellan. Och efter tio minuter var det hemmagänget som hade tagit ledningen med 25-19.

Men Norrköping kom ikapp och förbi – och så fortsatte det att handla om ett fåtal poäng hit och dit under resten av matchen.

I slutet av den fjärde perioden blev dock BC Luleås försvarsspel direkt avgörande. Några stora defensiva prestationer från Luleålaget gjorde att man kunde stänga igen butiken och vinna med 95-87.

”Det var en bra match från båda lagen. Vi gjorde några stora spel i slutet, fick stopp i försvaret, gjorde poäng och lyckades vinna. Men det är ett bra lag vi möter så det är en fantastisk seger för oss”, säger Upshur.

Vad gör vi spelmässigt i slutet som ger oss segern?
”Vi fick stopp. Vi kunde också omvandla det till poäng på andra sidan. Brandon (Rozzell) gjorde några, Axel (Nordström) och Denzel (Andersson) också. Defensivt steppade vi upp i slutet och vi fick några avgörande stopp. Jag kanske ger vårt försvar för mycket ’cred’ eftersom de missade några skott. Men allt som allt tycker jag att vi stängde igen de sista tre-fyra minuterna”.

Vinsten mot Norrköping Dolphins innebär att BC Luleå nu har sju raka segrar i SBL herr.

Man befinner sig dessutom på första plats i tabellen.

”Det känns bra med sju raka. Vi får njuta i kväll och sen är det tillbaka till jobbet i morgon igen. Vi har en tuff match som väntar nu på fredag borta mot Borås”, säger han.

Quinton Upshur var en av de stora segerorganisatörerna för BC Luleå. Hans facit blev 20 poäng, 6 returer och 2 steals.

”Det var okej. Jag fick en bra start och så dalade det lite i andra halvlek. Jag blev slagen några gånger i försvar också. Det var en okej insats och jag kan mycket bättre”.

Matchfakta

BC Luleå–Norrköping Dolphins 95–87
(25–19, 25–28, 17–20, 28–20)

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 27, Quinton Upshur 20, Denzel Andersson 10, Austin Burgett 9, Daniel Hansson 8, Pelle Larsson 6, Axel Nordström 6, Tim Kearney 5, Brice Massamba 2, Anton Kobylak-Berglund 2.

Poänggörare, Norrköping Dolphins: Jeril Taylor 26, Anton Saks 14, Anes Zekovic 13, Tyre Gathright 13, Tim Schüberg 8, Alan Zekovic 7, Ladarien Griffin 4, Lucas Lindh 2.

Publik: 1 707.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

MatchNorrköping DolphinsQuinton Upshur

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77