fbpx

Stark landslagsdebut för BC Luleå-spelaren

Foto: Johan Sandström

Sverige föll tungt mot Danmark i förkvalet till EM.
Men BC Luleå-spelaren Denzel Andersson stod för en lysande debut i blågult.
”Det var faktiskt jätteskönt att få klara av debuten”, säger han.

Det svenska herrlandslaget fick en bra start på förkval-matchen till EM mot Danmark.

Efter tio spelade minuter ledde de blågula gästerna med 28-20. Och redan under den första perioden fick BC Luleås Denzel Andersson äntra planen – och därmed göra sin debut med A-landslaget.

”Ja, absolut. Det var faktiskt jätteskönt att få klara av debuten. Nervöst i början men jag tycker att det gick bra ändå”, säger Denzel Andersson.

Sverige behöll ledningen även över halvtid. Men efter pausvilan satte hemmalaget upp ett zonförsvar som svenskarna inte hade något svar på.

Det skiljde bara några poäng under matchens slutminuter men Sverige lyckades inte när det gällde som mest. Och slutligen kunde Danmark vinna med 76-72.

Denzel Andersson svarade för en alldeles utmärkt landslagsdebut. Han spelade 21 minuter, gjorde fyra poäng, tog två returer och blockade två skott.

BC Luleås andra landslagsrepresentant, Thomas Massamba, hade som vanligt en nyckelroll i det svenska laget. Han startade matchen, spelade drygt 31 minuter, tog tre returer och skickade ut en assist i förlustmatchen.

”Jag kan inte klaga – jag fick spela mycket. Jag försökte att inte känna någon press eftersom det var min debut i landslaget. Det är egentligen bara att gå ut och spela”, säger Andersson.

Vad hände under andra halvlek?
”Vi hade kontroll på matchen. Men när de satte upp zon blev vi stillastående och då blev det inte så jättebra. Vi fick ingen rörelse och vi försökte skicka in bollen till ’high post’ och jobba därifrån. Men allt blev stillastående”.

Andersson är van med ett fartfyllt spel i BC Luleå som bygger på snabba uppspel.

I landslaget spelas en typ av basket som fokuserar mer på uppställda anfall vilket blev en omställning för Andersson.

”Det är stor skillnad från hur vi spelar i BC Luleå. Jag är van att springa mycket och nu fick jag mer stå och knuffas med stora killar. Det är jag absolut inte van med. Man får ta det som det kommer. Jag försökte komma in med energi och spela så bra försvar som möjligt”.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik från matchen.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77