fbpx

Starkt laginsats gav seger i Norrlandsderbyt

BC Luleå såg ut som en lagmaskin i Norrlandsderbyt mot Umeå BSKT.
Det gav storseger med siffrorna 100-78.
”Det var väldigt roligt att se”, säger tränaren Peter Öqvist.

De första minuterna i Norrlandsderbyt började en aning trevande för BC Luleå.

Umeå BSKT och centern André Nilsson kunde springa i ett antal lite för enkla poäng inledningsvis.

Men sedan vände Luleålaget på steken – totalt.

BC Luleå drev upp tempot, delade bollen offensivt och sköt bra från trepoängslinjen. Det gjorde att man ledde med siffrorna 34-17 efter den första perioden.

”Deras första possessions så får de göra något enkelt poäng för mycket. Men efter det tycker jag att vi gör en riktigt, riktigt bra första halvlek. Vi lirar riktigt bra ihop offensivt, bollen går och det är många som är duktiga där ute och kan vara effektiva när vi får den där farten på bollen”, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Han fortsätter:

”Defensivt, bortsett från de absolut första minuterna, så gör vi det riktigt bra. Det är noggrant och vi stänger igen”.

Resten av matchen kunde BC Luleå kontrollera på bästa möjliga sätt. Den offensiva produktionen kom från många händer och hela fem spelare gjorde tio poäng eller fler i segern.

Nye amerikanen Tristan Spurlock gjorde sin bästa match hittills när han noterades för tio poäng, nio returer och två steals.

”Jag tycker att alla tre matcherna har varit steg i rätt riktning. Det har varit en progression i de första matcherna och fram till den här då. Det blir en riktig värdemätare nu på tisdag mot Södertälje”, säger han.

Efter fyra spelade perioder stod BC Luleå som segrare med 100-78 i Norrlandsderbyt mot Umeå BSKT.

Bäste spelaren i Luleålaget var guard/forwarden Tavarius Shine som svarade för 21 poäng, fyra returer och missade bara ett skott under hela matchen.

Vad är du mest nöjd med spelmässigt?
”Både offensivt och defensivt. Det är många som mår bra där ute när vi vår den där farten på bollen som vi hade i dag. Samtidigt kommer mycket av anfallet från försvaret och returtagningen. Jag tycker det är bra på båda sidor i stora delar av matchen”.

Han fortsätter:

”Det var väldigt roligt att se. Jag tror att det är skönt för grabbarna att känna hur enkelt det kan vara när vi får lite fart i spelet”.

Matchfakta

Umeå BSKT–BC Luleå 78–100
(17–34, 21–26, 13–21, 27–19)

Poänggörare, BC Luleå: Tavarius Shine 21, Thomas Massamba 14, Corban Collins 13, Robert Gilchrist 13, Tristan Spurlock 10, Denzel Andersson 9, Daniel Hansson 7, Ville Larsson 7, Anton Kobylak-Berglund 5, Brice Massamba 1.

Poänggörare, Umeå BSKT: André Nilsson 19, Daniel Eliasson 17, DeAndre Mathieu 15, Josh Greene 9, Albin Frank 7, Alexandros Varytimiadis 6, Chris Singhateh 3, Egal Saleman 2.

Klicka här för att se fullständig statistik.

MatchPeter ÖqvistUmeå BSKT

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77