fbpx

Tillbaka till grunderna mot Uppsala Basket

I kväll väntar Uppsala Basket på hemmaplan för BC Luleå.
Då är planen att Luleålaget ska gå tillbaka till grunderna i spelet.
”Det är mycket hårt arbete som gäller”, säger guarden Daniel Hansson.

Det är inga hemligheter som gäller när BC Luleå tar emot Uppsala Basket under måndagskvällen.

Efter den senaste förlusten på bortaplan mot Nässjö Basket planerar Luleålaget att gå tillbaka till grunderna när man ställs mot tabelljumbon i SBL.

”Vi ska bara jobba hårt och spela tillsammans så tror jag att det kommer gå väldigt bra. Lagspelet, att röra bollen ganska mycket och stoppa i försvar är det vi har pratat om inför matchen. Bara enkla grejer”, säger Daniel Hansson

I Brice Massamba och Daniel Alexanders frånvaro har BC Luleå haft svårigheter i returtagningen på sistone. Men Daniel Hansson menar att det inte finns några genvägar till att vinna kampen under korgarna.

”Det är mycket hårt arbete som gäller. Att blockera ut sin egen grabb och vilja ta returerna. Jag tror att det är det vi behöver fokusera på”, säger Hansson.

I Uppsala Basket finns det framför allt två stora offensiva hot. Det handlar om forwarden Axel Nordström och guarden Xavier Cannefax.

Nordström snittar 21 poäng och tio returer per match. Och Xannefax är lagets näst bäste poänggörare med ett snitt på 20.

”Axel Nordström skulle jag säga, främst. Sen deras guard, Xavier Cannefax, är spelar som vi vet kan producera framåt. Så de måste vi fokusera på i försvaret”, säger han.

Daniel Alexander är som bekant knäskadad och missar resten av säsongen. Hans ersättare Tristan Spurlock anländer nästa vecka.

Det är fortfarande oklart om Brice Massamba, som dragits med en hjärnskakning, kommer till spel i kvällens match.

Uppkast är som vanligt klockan 19:04. Ni som inte har möjlighet att vara på plats kan se matchen via webb-tv på SBLplay.se.

Daniel HanssonInför matchUppsala Basket

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77