Tränarduon förlänger med BC Luleå

Här är tränarna som ska leda BC Luleå nästa säsong.
Coachduon Peter Öqvist och Håkan Larsson förlänger sina kontrakt ytterligare en säsong.
”VI har inte ens haft en tanke på något annat”, säger klubbdirektör Lars Mosesson.

Mycket är ovisst inför säsongen 2020/2021. Både i Svenska Basketligan och övriga idrotter.

Men från och med i dag är en sak säker: Peter Öqvist och Håkan Larsson kommer att coacha BC Luleå även det kommande året.

Öqvist som head coach och Larsson som assisterande coach.

”Det känns fantastiskt bra. Att stanna kvar har så klart varit huvudspåret hela tiden. Bästa staden, bästa fansen och bästa föreningen att verka i. Det har inte varit något snack från min sida. Man är stolt över att få fortsätta och det ska bli väldigt, väldigt roligt”, säger Peter Öqvist.

Finns det en känsla av att ni har ouppklarade affärer?
”Känslan är att vi inte fick avsluta resan som vi ville. Samtidigt behöver man vara förberedd på att nästa säsong kan se annorlunda ut. De oroligheterna som råder kanske gör att man tvingas till en annorlunda uppsättning på laget. Men i stunden, där vi är i dag, är känslan att man vill fortsätta resan som tog slut tidigt i år”.

Peter Öqvist och Håkan Larsson har arbetat tillsammans under sex säsonger i BC Luleå.

Det här blir alltså den sjunde och tränarduon vittnar om ett gott samarbete.

”Det känns jättebra. Det är alltid en fördel att jobba tillsammans länge. Jag tror stenhårt på kontinuitet och tycker att vi blir tightare och tightare år för år”, säger Öqvist.

Håkan Larsson fyller i:

”VI får se lite hur det kommer att se ut till hösten. Men det här en klubb som alltid vill vara med och tävla där uppe och slåss om de ädla valörerna. Jag och Peter jobbar bra ihop så det blir kul att vi fortsätter. Vi är båda ruskigt revanschsugna”, säger Larsson.

Klubbikonen Håkan Larssons facit som spelare är imponerande.

Som tränare blir det här hans totalt åttonde säsong med BC Luleå.

”Det är jättekul. Säsongen avslutades lite konstigt så känslan är att man vill ha revansch. Det här är hemmaklubben, jag har varit här länge och vill ta fler SM-guld. Det blir man aldrig för mätt på”, säger han.

BC Luleås klubbdirektör trycker mycket på vikten av kontinuitet. Och det får man nu genom att förlänga kontrakten med Öqvist och Larsson.

”Vi pratar om kontinuitet och det här blir sjunde säsongen som de jobbar ihop. Jag tycker att de gör ett fantastiskt jobb för föreningen. Det handlar inte bara om att coacha laget utan även om hur man jobbar med hela klubben där de gör ett kanonarbete”, säger klubbdirektör Lars Mosesson.

Han fortsätter:

”Det är två Luleåprodukter som är välutbildad också. Det fanns ingen anledning att titta på någon annan. Vi har inte ens haft en tanke på något annat än att vi ska fortsätta med dem”, säger Mosesson.

Håkan LarssonLars MosessonPeter Öqvist

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77