Tränarens hyllning efter fjärde raka segern: ”En fröjd att se”

Ett sargat BC Luleå tog fjärde raka segern mot nya Uppsala Basket.
Då hyllar tränaren Peter Öqvist laginsatsen på bortaplan.
”Det var en fröjd att se faktiskt”, säger han efter segern med 83-67.

Inför bortamötet med Uppsala Basket stod två saker klara.

  1. Robert Gilchrist (skadad) och lagkapten Tim Kearney (sjuk) skulle missa matchen.
  2. Uppsala Basket hade genomgått en förändring och kom till spel med två nya amerikaner (Brian Bridgeforth samt Dante Williams) och två comebackande veteraner i form av Odin Lindell och Mannos Nakos.

Förutsättningarna var med andra ord tuffa för BC Luleå inför uppkast. Men trots detta genomförde man en stabil match som imponerade på tränaren Peter Öqvist.

”Det var en stark seger. Det ansvar som grabbarna tog, hur de genomförde matchen och ledarskapet från flera händer var jättebra. Som coach är man alltid supernöjd när laget jobbar så där bra ihop. Det var en fröjd att se faktiskt”, säger Peter Öqvist.

Han fortsätter:

”Vi var lite vingklippta så grabbarna fick spela på lite ovana positioner. Det hade lätt kunnat bli lite rörigt där ute om grabbarna inte hade varit så duktiga på att kommunicera”.

Efter tio spelade minuter ledde BC Luleå med 20-14. Men det var i den andra perioden som man kopplade ett segergrepp om tillställningen.

Luleålaget leddes på ett formidabelt sätt från bakplan av landslagsguarden Thomas Massamba. Han såg till att man vann den andra perioden med nio poäng och såg till att många spelare blev involverade offensivt.

Efter halvtid gjorde Uppsala Basket ett ryck och kapade BC Luleås ledning till tolv poäng. Men under de avslutade tio minuterna stängde det gästande gänget igen butiken efter några bra defensiva sekvenser

Slutligen stod Peter Öqvists mannar som segrare med 83-67. Därmed tog man lagets fjärde raka seger i SBL.

”Jag tycker att vi får en bra mix i anfallsspelet. Till att börja med så spelar vi bra försvar vilket gör att vi sitter i förarsätet och får en ledning. Offensivt använder vi pick och rullen, får djup i spelet genom Brice (Massamba) och hittar folk genom off ball screens vid ett par tillfällen som gör att det öppnas upp. En bra blandning helt enkelt”, säger Öqvist.

Någon särskild spelare som du vill lyfta fram?
”Thomas (Massamba) och Corban (Collins) var jätteduktiga i dag. Denzel (Andersson) är stabil som vanlig. ’KP’ (Karl Persson) och hans fina byte måste vi lyfta fram. Han gjorde en jättefin insats i dag”.

Corban Collins gjorde totalt 21 poäng och skickade ut sju assist i segern. Thomas Massamba slutade på 14 poäng, fyra returer och fem assist.

Matchfakta

Uppsala Basket–BC Luleå 67–83
(14–20, 17–26, 18–16, 18–21)

Poänggörare, BC Luleå: Corban Collins 21, Thomas Massamba 14, Denzel Andersson 15, Tavarius Shine 11, Brice Massamba 11, Daniel Hansson 9, Ville Larsson 2.

Poänggörare, Uppsala Basket: Axel Nordström 27, Dante Williams 17, Nemanja Jovanovic 10, Mannos Nakos 4, Xavier Cannefax 4, Brian Bridgeforth 3, Eric Katenda 2.

Klicka här för att se fullständig statistik.

MatchPeter ÖqvistUppsala Basket

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77