Tränarlöften tar klivet in i BC Luleå U19

Här är BC Luleås senaste förstärkningar.
Tränarlöftena Jakob Sandén och Filip Mosesson kliver in som coacher i U19-laget.
”Det ska bli skitkul!”, säger Sandén.

Nyligen blev det klart att BC Luleå skulle utöka coachstaben för BC Luleå U19.

Tränarna som kliver in heter Jakob Sandén och Filip Mosesson.

Sandén är 21 år gammal och kommer senast från uppdraget som tränare för Luleå Citys pojkar födda 2005/2006.

Han är basketfostrad i Tureberg Basket i Sollentuna och flyttade till Luleå för spel och studier vid Luleå Basketgymnasium.

Nu ser han fram emot sitt nya uppdrag med BC Luleås U19-lag.

”Det ska bli skitkul! Det är en bra grupp killar som dessutom är väldigt träningsvilliga. För min egen del ser jag det också som en bra utvecklingsmöjlighet. Jag tror att jag och Filip kommer att hitta ett jättebra samarbete och det känns inspirerande att få jobba med Håkan (Larsson) och till viss del även Peter (Öqvist)”, säger Jakob Sandén.

Filip Mosesson, 26, är en tränare med mycket rutin för sin ålder. Mosesson har tidigare varit coach i moderklubben BK Höken och haft en rad olika tränaruppdrag inom både region- och distriktslag.

Som spelare har han gjort tre år vid Luleå Basketgymnasium, spelat med dåvarande LF Future (i dag Luleå Steelers) i basketettan och tillhör nu BK Hökens A-lag.

”Jag instämmer med det Jakob säger. Det är ett bra gäng killar som verkligen kan lira och det finns flera duktiga tränare i organisationen. Jag har coachat många av grabbarna i olika sammanhang tidigare och känner till dem väl. Det känns som ett väldigt roligt uppdrag”, säger Mosesson.

Jakob Sandén och Filip Mosesson kommer att leda BC Luleå U19 tillsammans med A-lagets assisterande tränare Håkan Larsson.

BC Luleå U19Nyförvärv

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77