fbpx

Tre raka segrar – och avancemang på USM

Tre raka segrar – och avancemang till omgång tre.
Det blev BC Luleå U17:s facit under den gångna helgens USM-spel.
”Det har varit en jättebra helg för oss”, säger tränaren Janne Johansson.

BC Luleå U17 reste ned till Stockholm för spel i omgång två av USM.

Där väntade tre tuffa motståndare i form av KFUM Lidingö, Hammarby Basket och Central Basket.

Facit blev tre raka segrar och avancemang till den tredje omgången av ungdoms-SM.

”Det har varit en jättebra helg för oss. När man reser tillsammans så lär man känna varandra lite mer. Då hinner man prata om en massa olika saker. Jag har sett hela tiden att det är en väldigt homogen grupp”, säger tränaren Janne Johansson.

Helgen inleddes med en morgonmatch mot Lidingö. Det blev en match där BC Luleå U17 växte för varje minut som spelades och till slut kunde man vinna med klara 92-69.

Det riktiga elddopet kom några timmar senare när Luleålaget tog sig an Hammarby Basket.

Efter en imponerande offensiv prestation vann BC Luleå mot Hammarby med 89-80. Stora segeroganisatörer blev Emil Hortlund med 37 poäng och Joel Forsmark som svarade för 24.

”Hammarby har vunnit i princip allt i den där årskullen tidigare. Nu har de skickat en av sina storkillar till high school i USA och den andra spelar utomlands i Europa. Men det är ett duktigt lag och det var starkt att vi kunde slå dem”, säger Johansson.

Helgen avslutades under söndagen mot Central Basket.

Trots lite trötta ben efter lördagens två matcher kunde BC Luleå vinna med siffrorna 87-74. Därmed hade man vunnit helgens alla tre matcher och avancerat till omgång tre av USM.

”Det är ett gäng killar som inte haft några framgångar alls. Varken med klubblag, regionlag, stadslag eller individuellt. Men jag har sett hela tiden att det här kan nog bli ganska bra. Vi har lite speed, spelförståelse, skytte och längd för en gångs skull. Vi kan spela både långt och kvickt”, säger Janne Johansson.

Vad har imponerat mest spelmässigt under helgen?
”De blir inte stressade när det är avgörande lägen – när det verkligen gäller. Snarare så blir de lugna och coola mer och mer under matchen. Det är en väldigt bra egenskap”.

Han fortsätter:

”Under alla tre matcherna spelade vi bättre och bättre under själva matcherna. Alla lagen som vi mötte spelade väldigt bra tillsammans men jag tycker att vi såg mer ut som ett basketlag”.

Även BC Luleå U19 spelade USM under den gångna helgen.

För U19-killarna blev det tyvärr tre raka förluster mot Södertälje, Huddinge och Lidingö. Det innebär att deras USM-resa är över för säsongen 2018/2019.

Resultat U17-SM och U19-SM

U17-SM

BC Luleå-KFUM Lidingö 92-69

BC Luleå-Hammarby Basket 89-80

BC Luleå-Central Basket 87-72

U19-SM

BC Luleå-Södertälje 70-73

BC Luleå-Huddinge Basket 76-87

BC Luleå-KFUM Lidingö 62-72

BC Luleå U19Match

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77