Trepoängsfest när BC Luleå vann årets första match

BC Luleå hade uppvisning mot Wetterbygden Stars.
I bortasegern satte Luleålaget hela 22 trepoängare och vann med 97-71.
”Alla fick röra bollen och alla sköt i bollen”, säger guarden Daniel Eliasson.

Efter en lång dags resa från Luleå till Huskvarna hade man kunnat vänta sig en tuff start av matchen mot Wetterbygden Stars.

Men det var faktiskt BC Luleå som tog kommandot tidigt i den första perioden.

Luleålaget lyckades effektivt med att försvara hemmalagets trepoängsskyttar samtidigt som man delade bollen ordentligt offensivt.

Det gjorde att man ledde med 24-13 efter tio spelade minuter.

”Vi hade en lång bussresa i benen från Arlanda. Vi visste att vi var tvungna att komma ut på topp för att kunna hänga med. Wetterbygden är ett bra lag men jag tycker att vi verkligen var på tå. Vi satte tonen redan i den första quartern”, säger BC Luleå-guarden Daniel Eliasson.

I den andra perioden svajade spelet en aning för BC Luleå. Och någon minut in den quartern hade Wetterbygden Stars utjämnat till 36-36.

Men sedan vaknade BC Luleå på allvar. Man gjorde ett hästjobb defensivt – inte minst Quinton Upshurs försvarsarbete på stjärnguarden Tyler Sabin – vilket ledde till att man fick fart i offensiven.

BC Luleå gjorde 16-0 i mitten av den tredje perioden och stängde där och då igen butiken.

Efter 40 spelade minuter stod Luleålaget som segrare med 97-71.

”Kulan gick”, som tränare Peter Öqvist brukar säga. Visst?
”Ja, verkligen. Alla fick röra bollen och alla sköt i bollen. Då är det lätt att spela basket”.

Vad låg bakom den fina bollrörelsen i dag?
”De dubblade Brandon (Rozzell) och han hittade snabba passningar ur dem. Från det kunde vi skicka extrapassningar och sedan sköt vi i skotten. När de skickar två spelare på honom så finns det alltid någon öppen och när vi låter bollen gå blir det väldigt bra”, säger Eliasson.

Tack vare bollrörelsen offensivt fick BC Luleå många öppna skott – framför allt från trepoängslinjen.

Ja, faktum är att man sköt hela 44(!) trepoängare och satte 22 av dem i segermatchen mot Wetterbygden Stars.

”Om jag ska vara ärlig; Av de här 44 trepoängarna vi sköt så var över 30 av dem riktigt bra ’looks’. Alla treor som vi sköt var bra skott”, säger Eliasson.

Daniel Eliasson själv var 100-procentig under 13 spelminuter. Han satte alltså alla sina skott och svarade för 11 poäng.

”Jag var öppen och sköt skotten som jag ska ta. Nästa gång kanske jag missar – men i dag satte jag dem. Precis som jag har sagt förut. Skytte är en färskvara. Men det är skönt när skotten sitter”.

Matchfakta

Wetterbygden Stars-BC Luleå 71-97
(13–24, 19–12, 10–30, 29–31)

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 24, Quinton Upshur 23, Denzel Andersson 17, Daniel Eliasson 11, Daniel Hansson 9, Axel Nordström 6, Tim Kearney 5, William Eriksson-Hansson 2.

Poänggörare, Wetterbygden Stars: Calvin Hermanson 18, Daniel Mortensen 15, Tyler Sabin 13, Carl Engström 10, Jonathan Pelles 6, Albin Häll-Eriksson 5, Adam Rönnqvist 2, Jonathan Bohman 2.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Daniel EliassonMatchWetterbygden Stars

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77