Tuff bortamatch väntar mot Norrköping

Brandon Rozzell och hans lagkamrater har en tuff uppgift framför sig. På lördag möter de ligatvåan Norrköping Dolphins på bortaplan. Detta blir det tredje mötet lagen emellan denna säsong och ännu så länge står det 1-1 i matcher.

Foto: Mattias Pettersson, BC Luleå

Ny viktig match för BC Luleå på lördag kväll! Liten seriefinal mot Norrköping Dolphins borta för Luleå. I en haltande serietabell leder Luleå på 30 poäng just före Norrköping som har 24 poäng. Dock har Luleå två spelade matcher mer än motståndarna, 18 mot 16.

Norrköping har en lång segersvit med 6 vinster på raken under december månad. Senast laget förlorade var 29 november mot Luleå som vann med klara 81-69.  I den första matchen lagen emellan vann Norrköping på hemmaplan med 82-77. Dags för det tredje mötet mellan lagen där det kommer att bli intressant att se om Luleå kan ta segern på bortaplan. Norrköping har fått ett ofrivilligt långt matchuppehåll nu där de spelade sin senaste match 27 december. Luleå däremot har ångat på och har tre vinstmatcher i benen sedan 29 december, där man i tur och ordning mött Jämtland Basket, Umeå BSKT och senast Södertälje Kings.

Norrköping har ett komplett lag på alla positioner och Luleå får en tuff förstafemma att ta sig an med Jocke Kjellbom, Mikkel Plannthin, Dejan Jeftic, Cole Darling och Tim Schuberg/Johnell Smith. Alltid livsfarlige skytten Micke Lindqvist finns på bänken.

Norrköpings främsta aktörer är Cole Darling, 203 cm, med 16 poäng per match, Jocke Kjellbom, 213 cm, som tar ned 8 returer och Tim Shuberg, med 4 assists i matcherna. Att jämföra med Luleås Brandon Rozzell som levererar 17 poäng och 4 assists samt Yannick Anzuluni med 7 returer i matchsnitt.

I årets basketliga har det varit svårt att vinna på bortaplan när det gäller möten mellan topplagen och det är nu vi hoppas på en brytning från Luleås sida, där en vinst innebär en liten distans mot Norrköping eftersom det bara skiljer en match mellan lagen på förlustkontot där Luleå har tre förluster och Norrköping fyra.

Norrköping Dolphins – BC Luleå, lördag 14 januari, 18.04

Se matchen på BasketsverigeTV: Norrköping Dolphins – BC Luleå

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77