Tuff bortamatch väntar i Nässjö

I den förra bortamatchen mot Nässjö var Yannick Anzuluni en dominant i en andra halvleken med ett bra och stabilt försvar på Nässjös stora spelare. I matchen gjorde han 20 poäng och stod för 6 steals. Yannick var en huvudfaktor samman med Adam Rönnqvist till Luleås vinst då. Foto: Mattias Pettersson, BC Luleå.

 

BC Luleå har vind i seglen och reser till Nässjö för att ta hem ytterligare en seger i kväll i Basketligan Herr. Nässjö är dock ett lag att se upp med och de ligger nu på femte plats i ligatabellen med 10/11 i vinst- respektive förlustmatcher. De har ett stort och atletiskt lag och med sin svårspelade lilla hall i Nässjö gäller det att vara på tårna från start för att inte riskera ett tapp.

Senast lagen möttes i Nässjö var 28 oktober och då var det Nässjö som dominerade första halvlek, ledning med 10 poäng för hemmlaget, innan Luleå kom ut efter halvtidsvilan och vände matchen med 5-22 i den tredje perioden. Det var Adam Rönnqvist, 21 poäng, och Yannick Anzuluni, 20 poäng, som stod för vändningen och drog med sig hela luleålaget.

I Nässjö är det amerikanske centern Dartaye Ruffin som är det största hotet. Han levererar 13 poäng och 7 returer i matchsnitt. Sedan är det litauiske Mantas Griskenas som kan avgöra matcher som Luleå måste ha koll på. Även nye amerikanske guarden Reginald Johnson som ersatt Milos Latkovic har visat sig vara en lirare av klass, han har högsta poängsnittet i laget på dryga 13 poäng.

Hos Luleå är allt bra vad gäller skador och sjukdomar, Luleå åker ner med ett lag som är på vinnarspåret och som det ser ut i tabellen och med resultaten i ryggen så ska det bli en ny vinst.

Matchen går att se på BasketsverigeTV, länk: KFUM Nässjö – BC Luleå  Fredag 27 januari 19.04.

 

 

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77