Tufft test direkt för BC Luleå: ”Ser bra ut på pappret”

Två tuffa matcher – på två dagar.
Då ska BC Luleå börja sätta grunderna i spelet.
”Jag tycker att det känns jättebra”, säger tränaren Peter Öqvist.

Vid lunch under fredagen började BC Luleås bussresa mot finska Kauhajoki.

Där väntar två möten med tufft motstånd i form av BC Nokia och Karhu Basket.

Det blir BC Luleås första träningsmatcher hittills och en tjuvstart på säsongen 2019/2020.

”Det ska bli jättekul att gå igång. Vi har haft två bra träningar med Brandon (Rozzell) nu och fått igång honom. Tyvärr blir Danne Eliasson hemma med influensa, Brice (Massamba) är borta med skada och Pelle Larsson är inte riktigt tillbaka ännu. Men vi får ändå två riktigt fina matcher”, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Han fortsätter:

”Man önskar alltid för teambuilding-aspekten att alla kan vara med. Men det kommer fler tillfällen helt enkelt”.

För Karhu Basket väntar snart ett Champions League-kval och man behöver möta kvalitativt motstånd innan dess. BC Luleå är också behov i ett par tuffa fighter innan allvaret drar igång.

En win-win-situation, tycker Peter Öqvist.

”Det ska bli jättekul att se gänget där ute på banan mot tufft motstånd. Kauhajoki (Karhu Basket) är på väg in i sitt Champions League-kval mot Minsk så vi ska försöka leverera vår allra bästa basket för årstiden och ge dem en riktig genomkörare”, säger Öqvist.

Vad vet du om BC Nokia?
”Jag tycker att de ser bra ut på pappret. Jag har inte sett dem alls så det blir en ny bekantskap även om jag känner coachen Greg Gibson sedan tidigare. Han är en jätteduktig coach och god vän. Det ska bli kul!”.

Spelmässigt för BC Luleå handlar mycket om grunder under säsongens första träningsmatcher.

Både defensivt och offensivt.

”Jag vill att vi börjar sätta lite grunder. Jag vill att vi kommer så pass långt att vi kan börja använda anfallet för att hitta rätt lägen för varje spelare. Så vi vet ur vilka positioner och lägen som vi är effektiva och vad vi trivs med. Jag tycker att vi har kommit så långt att vi kan börja titta på lite ’set plays’ och specialspel också”.

Peter Öqvist fortsätter:

”Defensivt är det mycket grunder. Att sätta de grundläggande defensiva reglerna”.

Ger det oss någon fördel att få tillbaka Brandon Rozzell och Quinton Upshur som varit här tidigare?
”Det är en klar fördel att de har varit här tidigare. Det är också enkelt att få in Axel (Nordström) med tanke på att alla i vårt lag redan känner till hans styrkor och svagheter eftersom vi mött honom så många gånger. I och med att vi känner honom så väl är det enklare att få in honom”.

I stort känner sig tränaren Peter Öqvist nöjd med truppen som han satt ihop tillsammans med klubbdirektör Lars Mosesson och assisterande coach Håkan Larsson.

Inte minst med tanke på inställningen som visats upp på träningarna initialt.

”Jag tycker att det känns jättebra. Intensiteten på träningarna, hur bollen går trots att det är tidigt på säsongen och hur vi hjälper varandra till öppna skott. Jag tycker att det ser bra ut. Mest nöjd är jag med hur de jobbar ihop med varandra, inställningen, intensiteten och att det är stort hjärta på alla. Det har varit en bra start de här dagarna”.

Helgens matcher

Lördagen 7 september klockan 15:30 (svensk tid)
BC Nokia-BC Luleå

Söndagen 8 september klockan 16:00 (svensk tid)
Karhu Basket-BC Luleå

Inför matchPeter ÖqvistTräningsmatch

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77