Tung profilvärvning till BC Luleå: ”Är otroligt stolta”

Här är BC Luleås senaste rekrytering på försäljnings- och marknadssidan.
Thor Stöckel som bland annat har åtta år inom Luleå Hockey bakom sig.

Många trodde att den amerikanske guard/forwarden Earvin Morris skulle bli BC Luleås sista värvning för säsongen.

Så blev det inte.

Nu kan Luleåklubben berätta att Thor Stöckel kommer att förstärka BC Luleås försäljnings- och marknadsavdelning.

”Det känns jätteroligt. För mig handlar det mycket om att hitta engagemanget. Jag är en känslomänniska och jag tror att det är hyfsat lätt att hitta det inom idrott och det är någonting unikt. Det är lite mer puls, energi, svett och tårar”, säger Thor Stöckel.

Thor Stöckel har ett imponerande CV. Han har bland annat gjort åtta säsonger som vice klubbdirektör och sportdirektör för Luleå Hockey.

Visst, Stöckel är starkt förknippad med just hockey. Men intresset för basket hittade han redan under det tidiga 90-talet

”Någonstans har ishockey varit min sport redan när jag bodde i Kiruna. Det är det som kanske har varit närmast hjärtat. Däremot när Eric Elliott landade i Luleå så flyttade jag hit från Uppsala. Då hade jag kommit ifrån hockeyn och började att gå på basket istället. Jag tyckte att det var fantastiskt kul”, säger Stöckel.

Han fortsätter:

”Jag fick mer än blodad tand när jag fick se Elliotts artisteri. Plannja fick en framgångsvåg, stort intresse och matcher i Coop Arena. Det var enorma idrottsupplevelser. Jag vet att jag hade med min gamle far som mest var intresserad av hockey och skidor. Även han tyckte att det var fantastiskt kul”.

Vilka kommer att bli dina arbetsområden?
”Alla som jobbar inom en idrottsförening har ett stort ansvar att bidra till en ekonomisk stabilitet som förhoppningsvis ger förutsättningar för en bättre sportslig prestation. Mitt uppdrag är att jobba med våra sponsorer, hitta nya och förhoppningsvis göra kakan större”.

Stöckel menar att idrotten har en stor betydelse för Luleå. Att det bidrar till att invånarna kan känna en glädje och stolthet över sin stad.

”Varför BC Luleå? Den retoriken tycker jag är ganska kul. Att försöka skapa en relation, bygga ett förtroende och se till att de känner att det är värt att vara med. Jag tror mycket på den attraktiva staden Luleå som har många fördelar. Jag vet att idrotten betyder jättemycket för att skapa attraktion, ljus, trivsel, stolthet och självkänsla”.

Thor Stöckel kommer att tillträda sin tjänst hos BC Luleå i början av februari.

”Vi har funderat ett antal gånger på det här men det har aldrig varit rätt läge. Nu hittade vi ett bra tillfälle för en lösning och vi är otroligt stolta över att få in Thor hos oss. Han har jobbat inom idrotten länge, har stor kunskap om det och har bra koll på vår förening. Jag och Thor har dessutom känt varandra under en lång tid och jag är helt övertygad om att han kommer bli ett bra par tillsammans med Per Sandström”, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Lars MosessonNyförvärvStyrelsen

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77